De ISDE subsidie service van BTW solar

Met de ISDE subsidie service zal BTW Solar de subsidie aanvraag volledig voor u uit handen nemen. De kosten van de ISDE bedragen 79,- inclusief BTW. Omdat wij pas tevreden zijn als de klant ook tevreden is hanteren wij het no cure – no pay beleid. Dit betekent dat wij pas kosten in rekening brengen wanneer de subsidie is toegekend.

De ISDE Subsidie

Op 1 januari 2016 is er een nieuwe duurzame subsidieregeling voor zowel particulieren als zakelijke gebruikers opengesteld. Deze subsidieregeling genaamd ISDE is in het leven geroepen om de keuze voor kleinschalige apparaten voor de productie van hernieuwbare energie te stimuleren. De ISDE subsidie is er voor apparaten zoals warmtepompen, zonneboilers, biomassaketels en pelletkachels.

De ISDE subsidie loopt nog door tot 31 december 2020. Voor ieder jaar is er een vast bedrag vastgesteld. Voor 2019 is het subsidiebedrag voor ISDE vastgesteld op 100 miljoen euro. De hoogte van het subsidiebedrag per apparaat hangt van het soort apparaat. Bekijk de apparatenlijst voor de exacte bedragen.

Pelletkachels

Wanneer u een pelletkachel om te stoken met korrels van geperste houtkorrels aanschaft is de kans aanwezig dat u in aanmerking komt voor de ISDE subsidie. U komt in aanmerking voor een subsidie als de pelletkachel aan de volgende voorwaarden voldoet:
– Bestemd is voor de productie van warmte
– Automatisch wordt gestookt op houtpellets
– Een gesloten voorkant heeft
– Voldoet aan de norm EN14785
– Een vermogen van 5 tot 500kW heeft
– De pelletkachel wordt geïnstalleerd door een deskundige installateur
– De subsidie binnen 6 maanden na aanschaf wordt aangevraagd.
– De warmtepomp niet is aangeschaft voor een nieuwbouw om aan de wettelijke EPC-eis te voldoen

De hoogte van de subsidie is afhankelijk van het type pelletkachel en de energieprestatie. Voor een pelletkachel krijgt u € 50,- per kW vermogen, met een minimum van € 500,-. Bekijk de apparatenlijst van de RVO om te zien of u met uw pelletkachel in aanmerking komt voor de ISDE subsidie.